5 semne că treci în sfârșit peste o rană veche din viață, potrivit experților

Sursa foto: unsplash, autor M.
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor M.

Rănile se vindecă în timp. Cu toate acestea, doar timpul nu vindecă toate aspectele traumelor din trecut fără o muncă asiduă și un efort conștient.

Pe măsură ce traumele din trecut se îndepărtează în timp, țesutul cicatricial emoțional se poate acumula și poate reprima evenimentele și motivele din jurul unei vechi răni. Deși reprimarea memoriei este un răspuns normal la traume, nu este sustenabilă pentru o sănătate holistică pe termen lung. Pentru a stopa influența reactivă a trecutului asupra vieții tale, ai putea alege să apelezi la consiliere sau la înțelepciunea unui prieten de încredere care să îți acorde o ureche și să te sfătuiască atunci când este nevoie. După ce faceți autocontrol pentru a vă vindeca traumele din trecut, s-ar putea să vă întrebați cum veți ști dacă au existat rezultate pozitive. I-am rugat pe experții noștri să vă ajute să recunoașteți când treceți în sfârșit peste o veche rană de viață.

5 semne că treci în sfârșit peste o rană veche din viață

1. Sunteți mai puțin reactiv

S-ar putea să treci peste o veche rană de viață atunci când ești mai capabil să recunoști și să încetinești impactul declanșatorilor în momentul în care aceștia apar. În mod normal, declanșatoarele ar fi provocat reacții sau sentimente incontrolabile, dar atunci când te vindeci, declanșatoarele devin mai ușor de gestionat și ești mai puțin reactiv. După ani de zile în care v-ați confruntat cu aceste declanșatoare de răni, ați reușit să despachetați modul în care acestea v-au afectat, discutând despre ele cu un prieten sau cu un terapeut. Ieșiți în evidență acum că sunteți în măsură să puneți cuvinte pe experiența rănilor dumneavoastră!

2. Poți simți schimbarea înainte de a o vedea

Trecerea peste o rană profundă este o călătorie care adesea se simte înainte de a fi văzută. Iată câteva lucruri pe care s-ar putea să le simțiți.

Zile mai blânde: Amintirile nu vă dictează starea de spirit; strânsoarea trecutului se slăbește.
Bucuria autentică revine: Râdeți fără umbre.
Acceptare: Întrebarea nu este "De ce eu?", ci "Ce facem acum?".
O mai mare empatie: Durerea ta devine o punte spre a-i înțelege pe ceilalți.
Trăiești în prezent: Prezentul ți se pare mai important decât trecutul.
Vise înmugurite: Aspirații uitate reapar.
Iertarea înflorește: Nu este vorba de a uita, ci de a-ți elibera inima.
Reconectarea: Curajul de a te deschide și de a fi vulnerabil revine.

3. Construiți un sentiment de speranță

Știi că în sfârșit treci peste o rană veche atunci când nu mai ești consumat de ea. Există mai puțină încărcătură emoțională atunci când incidentul vă revine în minte și poate că a încetat să vă mai roadă și începeți să vă simțiți aproape neutru în legătură cu toată chestiunea. Un alt semn este că sunteți deschis să încercați ceva nou sau să schimbați lucrurile. În cele din urmă, este posibil să începeți să vă simțiți mai optimist și să vedeți oportunități acolo unde nu le vedeți înainte. Aceste trei semne promițătoare vă permit să știți că procesul de vindecare a ajuns departe.

4. Aveți din nou controlul asupra vieții dumneavoastră.

Atunci când înfrunți vechea rană a vieții lucrând la ceea ce controlezi, schimbând ceea ce simți, gândești, spui și faci, îți recapeți controlul asupra vieții tale, în loc ca rana să te controleze pe tine. Întrebându-te: "Ce trebuie să fac pentru a depăși în sfârșit o veche rană a vieții?". Punându-ți această întrebare dificilă, mintea ta începe să caute cum să treacă peste trecut și să primească de fapt un răspuns.

Veți deveni mai prezent în momentul de față și veți aștepta cu nerăbdare să renunțați la trecut. Vei recunoaște cum nu poți schimba trecutul, dar poți schimba modul în care mergi înainte.

5. Vei face alegeri mai bune

Când treci peste o rană veche din viață și declanșatoarele familiare nu mai creează o încărcătură emoțională, poți începe să faci alegeri mai bune pentru tine, să te înconjori de oameni sănătoși și să găsești bucurie în viața ta.

Dacă ați observat că faceți alegeri mai bune și sunteți înconjurat de oameni buni care au în vedere interesul dumneavoastră, atunci cu siguranță ați depășit acea rană veche, potrivit yourtango.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 30 aug 2023, 15:23 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience