5 semnale de alarmă că durerea cap nu e o simplă cefalee și ar trebui să mergi la medic urgent

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Iată cinci semne că durerea de cap nu e o simplă durere și că poate semnala ceva grav. Experții spun că e cazul să te prezenți la medic dacă recunoști unul dintre aceste simptome.

Durerile de cap de dimineața pot să apară, însă de obicei trec după ce bem o cafea. Alteori, în alte momente ale zilei, un pui de somn ne poate scăpa de durerea de cap.

În ultimă instanță, un analgezic ne va ajuta să ne continuăm activitatea zilnică și să scăpăm de neplăcuta durere de cap.

Deși de cele mai multe ori, aceste dureri de cap sunt simple și apar din cauza epuizării, stresului și anxietății și pot fi ameliorate prin odihnă sau o băutură caldă relaxantă, există momente când durerea de cap poate semnala ceva grav.

Dr. Pavan Pai, neurolog, Spitalul Wockhardt, Mira Road, Mumbai, enumeră cinci moduri de a ști că durerea de cap este un semnal al ceva grav și nu ar trebui ignorată.

1: Cefalee cu greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet

Aceste simptome pot indica o migrenă, care este o afecțiune neurologică care duce la o senzație de pulsație doar pe o parte a capului. Deci, dacă aveți o durere de cap cu greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet, atunci trebuie să consultați imediat un medic pentru un tratament pentru migrenă.

2: Cefalee însoțită de febră sau înțepenire a gâtului

Acest lucru poate indica faptul că este posibil să aveți encefalită sau meningită. Encefalita înseamnă inflamația creierului, iar meningita înseamnă inflamația membranei din jurul creierului. Ambele condiții pot pune viața în pericol și pot provoca dureri de cap. Este recomandabil să nu ignorați aceste simptome pentru mult timp și să consultați un medic cel mai devreme.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel