5 pași pentru un mic dejun sănătos. Ce spun specialiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Mic dejun/ Unsplash.com/ autor Brooke Lark
Descriere foto: Mic dejun/ Unsplash.com/ autor Brooke Lark

Micul dejun este cea mai importantă masă a zile. Tocmai de aceea ar trebui să fiți mult mai atenți la alimentele pe care le consumați. 

Consumul unui mic dejun sănătos vă va ajuta să faceți alegeri alimentare mai sănătoase pe tot parcursul zilei. Încercați să evitați mesele la restaurant, deoarece acolo mâncarea este făcută pentru a fi gustoasă și de aceea conține mai multă sare, zahăr sau ingrediente nesănătoase pentru organism. 


Iată cele 5 alimente pe care ar trebui să le evitați la micul dejun


1. Evitați mâncărurile grase 


Nu este recomandat ca la micul dejun să consumați slănină, cârnați sau alte tipuri de alimente care conțin carne. Carnea poate conține proteine, dar este, de asemenea, bogată în grăsimi saturate, deoarece este gătită în ulei.


2. Nu sunt sănătoase produsele de patiserie


Cereți o felie de pâine prăjită integrală în loc de produse de patiserie, cum ar fi covrigi, brioșe sau croissante. Produsele la cuptor conțin grăsimi saturate și carbohidrați rafinați, care pot crește riscul de infarct și accident vascular cerebral atunci când sunt consumate în mod regulat. În schimb, optează pentru pâine prăjită integrală sau o brioșă integrală.


3. Zahărul trebuie evitat


Evitați alimentele care sunt prăjite sau care conțin zahăr. „Încercați să vă optimizați cafeaua cu un lapte pe bază de plante care nu este îndulcit sau adăugați puțin sirop de arțar sau ștevie ca îndulcitor pentru a ajuta la scăderea zahărului din sânge”, spune Langevin. O picătură de extract de vanilie sau un strop de scorțișoară sunt moduri excelente de a spori aroma fără zahăr.


4. Porțiile mici sunt cheia micului dejun


Mănâncă și comandă porții mici, sugerează Universitatea din Wisconsin. Reduceți caloriile și excesul de grăsimi saturate prin consumul alimentelor numai până când vă simțiți plin, nu sunteți obligat să terminați tot din farfurie. 


5. Gălbenușurile de ou 


Adăugați un ou la masă pentru creșterea proteinelor. Gălbenușurile de ouă sunt hrănitoare și bogate în proteine, dar au și un conținut ridicat de colesterol, așa că mâncați gălbenușuri doar de câteva ori pe săptămână.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel