5 pași pentru a repara o relație care este pe punctul de a se distruge

Data actualizării: | Data publicării:
Relație, sursa pixabay/ autor Ionas Nicolae
Descriere foto: Relație, sursa pixabay/ autor Ionas Nicolae

Neînțelegerea, lipsa de comunicare și neîncrederea sunt cele mai frecvente motive pentru o relație ruptă - fie că este vorba de o relație între iubiți, prieteni sau familie. Așadar, iată 5 pași pentru a repara o relație care este pe punctul de a fi distrusă.

1. Timpul și spațiul

Încercarea de a vorbi cu cineva imediat după o ceartă sau o neînțelegere nu este o idee foarte bună. Când tensiunile sunt mari, se spun și se fac lucruri, pe care le veți regreta mai târziu. Așadar, încearcă să te calmezi, ține-ți gura și pleacă. Având timp și spațiu, veți aborda situația într-un mod mult mai calm și mult mai bun.

 

2.  Luați-vă timp de gândire

Folosiți timpul petrecut departe de persoana iubită pentru a vă gândi la problemă. Încercați să identificați rădăcina problemei și, dacă este posibil, eliminați-o din viața voastră. Dacă acest lucru nu este posibil, gândiți-vă la modul în care puteți contribui la soluție și gândiți-vă cum să sugerați modalități prin care cealaltă persoană să facă același lucru, fără a o critica.

 

3.  Acceptă responsabilitatea

Gândește-te dacă a avea avantaje este mai important decât să ai această persoană în viața ta. Fiecare situație are două fețe ale poveștii și fiecare relație distrusă are două persoane vinovate, așa că acceptați că și dumneavoastră sunteți parțial responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru vă va ajuta să nu transferați vina asupra celeilalte persoane și, prin urmare, să fiți mai deschisă la a-și cere scuze. Faptul că vă deschideți va încuraja și cealaltă persoană să renunțe la propriul ego și să facă același lucru.

 

4.  Comunicarea

Când vine vorba de orice relație, un lucru care nu poate fi spus îndeajuns este: comunicarea. Acum, că ați acceptat o parte din responsabilitate, este timpul să îi anunțați. Dacă nu comunicați cu cei dragi, cum vă așteptați ca aceștia să înțeleagă ce simțiți? 

 

5. Ascultarea

Acum că le-ați spus ce simțiți, este rândul lor. Ascultați-le cu atenție preocupările și încercați să nu judecați ceea ce spun. Dacă cealaltă persoană face o acuzație, nu vă întoarceți imediat la starea inițială de furie. Chiar dacă dumneavoastră v-ați gândit mult, este posibil ca cealaltă persoană să nu o fi făcut. Așadar, fiți răbdător, amabil și iertător. Și, în cele din urmă, ei vor face același lucru pentru tine, potrivit buzznoble.com

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel