5 obiecte pe care nu ar trebui să le depozitezi niciodată sub patul tău, potrivit experților

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Erik Mclean
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Erik Mclean

Sub pat ar putea fi locul tău preferat pentru a pune tot ceea ce nu găsești loc, dar poate că ar trebui să te gândești de două ori la ceea ce ascunzi acolo. Anumite obiecte pot sfârși prin a afecta calitatea aerului și curățenia din camera ta, în timp ce altele s-ar putea să se strice pur și simplu.

"Obiectele tale pot fi deteriorate de praf, umiditate, insecte sau rozătoare", spune Artem Kropovinsky, designer de interior și fondator al Arsight, pentru Best Life. "De asemenea, acestea își pot pierde valoarea, calitatea sau relevanța în timp." Continuați să citiți pentru a afla care sunt obiectele despre care experții spun că nu ar trebui să fie depozitate niciodată sub patul dumneavoastră.

Bagaje

Un obiect comun pe care mulți oameni îl țin sub patul lor, și care s-ar putea să fie chiar sub al tău chiar acum, este bagajul. Se pare că acea valiză de sub pat ar putea fi motivul pentru care camera ta este atât de prăfuită.

"Bagajele pot aduna praf, murdărie și alergeni, ceea ce poate afecta negativ calitatea aerului din dormitor și agrava alergiile sau simptomele de astm", explică Kropovinsky. "Păstrarea bagajelor sub pat poate face dificilă curățarea și aspirarea zonei, ceea ce duce la o acumulare de praf și alergeni."

În loc să vă îndesați valizele și gențile sub pat, încercați să păstrați aceste obiecte într-o zonă de depozitare dedicată - cum ar fi un dulap, pod sau subsol - unde este mai puțin probabil să aibă un impact asupra curățeniei și calității aerului din dormitorul dumneavoastră.

Hârtii importante

Este tentant să ascundeți sub pat hârtii și documente precum pașapoartele sau certificatele de naștere, dar ar fi bine să vă gândiți mai bine la această decizie. "[Aceasta poate] duce la murdărirea, deteriorarea lor sau la dificultatea de a fi accesate în caz de urgență", spune Olivia Parks, organizator principal și proprietar al Professional Organizer New Orleans.

De asemenea, hârtiile pot deveni inflamabile, pot reține mucegai sau se pot deteriora atunci când sunt depozitate sub patul tău. Ar trebui să păstrați documentele importante în cutii de plastic într-un spațiu care nu va reține umezeala, recomandă Leslie Kilgour, organizator personal și fondator al Get It Straight. Chiar mai bine, depozitați-le într-un "seif sau container sigur, rezistent la foc, astfel încât să fie atât protejate, cât și ușor de accesat atunci când este nevoie", sugerează Parks.

Aceeași logică se aplică și în cazul cărților și revistelor.

Pantofi

Dacă nu ai niciodată destui pantofi, așa cum spune proverbul, atunci probabil că nici tu nu ai suficient spațiu de depozitare pentru încălțăminte. Dar dacă vă ascundeți pantofii sub pat, aceștia pot deveni prăfuiți, murdari sau deteriorați. "Acumularea de murdărie și praf poate cauza decolorarea pantofilor... și chiar deteriorarea materialului", spune Kilgour.
De asemenea, aceștia se pot deteriora sub patul dvs. deoarece "spațiul limitat și potențiala supraaglomerare pot strivi pantofii", explică Parks. Încercând să mai potriviți încă un obiect sub pat în ceea ce pare a fi un joc de Tetris, s-ar putea să vă striviți, fără să știți, tocurile preferate pe care le depozitați pentru ocazii speciale.

Kropovinsky sugerează să vă păstrați pantofii fie în suporturi de pantofi, cutii, într-un dulap, la intrare sau într-un organizator de pantofi suspendat. Dar dacă chiar nu aveți alt spațiu pentru pantofii dvs. în afară de sub pat, Brandie Larsen și Ryan Eiesland de la HomeSort spun să îi depozitați cel puțin într-un organizator de pantofi sub pat pentru a-i păstra în condiții optime.

Electronice

S-ar putea să fiți tentat să vă ascundeți vechiul computer sau sistemul stereo sub pat, crezând că vor fi în siguranță acolo. Dar se pare că acest lucru nu numai că poate distruge aceste dispozitive, dar poate deveni și un risc de incendiu.

"Este nerecomandat să depozitați dispozitivele electronice și bateriile sub pat", subliniază Kropovinsky. "Aceste articole pot fi afectate negativ de schimbările de temperatură, de praf și de umiditate, ceea ce poate duce la deteriorarea sau la scăderea performanțelor. În plus, depozitarea dispozitivelor electronice în apropierea patului ar putea prezenta un risc de incendiu în cazul unei defecțiuni."

Aceste articole scumpe pot deveni, de asemenea, o țintă pentru furt, deoarece "este mai ușor pentru oameni să le găsească [și, eventual, să le fure", avertizează Kilgour.

În schimb, veți dori să păstrați orice dispozitiv electronic sau cu baterii într-un "loc temperat și uscat, departe de lumina directă a soarelui și de umezeală, cum ar fi un spațiu de depozitare dedicat sau un sertar", spune Kropovinsky.

Lucruri care nu se potrivesc de fapt

Spațiul de sub pat ar putea începe să devină un loc de depozitare pentru lucrurile pe care nu le folosești des sau pe care nu ai unde să le depozitezi. Și, deși acest lucru poate părea convenabil pe moment, în timp poate crea o problemă, mai ales dacă obiectele nu încap de fapt (cum ar fi acea cutie de carton pe care a trebuit să o strivești pentru a ajunge acolo).

"Patul tău este punctul central al dormitorului tău", spune Kropovinsky. "Faptul că ai obiecte care ies la iveală de sub pat poate strica acest efect și face ca patul tău să pară că plutește pe o grămadă de vechituri."

El observă, de asemenea, că acest lucru poate face dificilă, dacă nu chiar imposibilă, curățarea și aspirarea sub patul tău, ceea ce poate duce la acumularea de praf și la o calitate slabă a aerului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel