5 motive pentru care te confrunți mereu cu dureri de cap. Când trebuie să mergi URGENT la medic

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Usman Yousaf
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Usman Yousaf

Uneori, durerile de cap apar spontan, distrugându-ne imediat capacitatea de a ne distra, de a ne concentra la muncă sau de a funcționa ca o ființă umană. Iată care sunt principalele motive pentru care ne confruntăm adesea cu dureri de cap. 

Dar dacă vrei să știi care este cel mai bun mod de a scăpa de o durere de cap, mai ales atunci când te confrunți cu dureri de cap cronice în fiecare zi, ceea ce ar trebui să începi cu adevărat prin a te întreba este ce cauzează diferitele tipuri de dureri de cap în primul rând. Bineînțeles, durerile de cap se întâmplă tuturor din diverse motive din când în când, iar aceste tipuri de dureri de cap vor fi probabil tratate mai mult decât ar fi dacă ai avea o durere de cap aproape constantă.


Durerile de cap frecvente sunt încă denumite uneori "dureri de cap cronice zilnice", dar Dr. Alexander Mauskop, MD, neurolog și director al New York Headache Center din New York City, este unul dintre medicii care nu mai folosește acest termen.

În schimb, spune el, "împărțim durerile de cap foarte frecvente în categorii de migrenă cronică, care este de departe cel mai frecvent tip de durere de cap care obișnuia să fie numită durere de cap cronică zilnică".

De unde știi dacă durerile tale de cap se încadrează în această categorie?

"Se definește ca fiind durerea de cap care apare în 15 sau mai multe zile în fiecare lună și în cel puțin opt zile are caracteristici de migrenă.  Se estimează că între două și șase milioane de americani, în funcție de studiu, suferă de migrene cronice", explică Dr. Mauskop. adăugând că alte tipuri de dureri de cap includ durerea de tensiune cronică, noua durere de cap persistentă zilnică, durerea de cap cronică în ciorchine și alte câteva tipuri mai puțin frecvente.


Atunci când aveți dureri de cap în fiecare zi (sau aproape în fiecare zi), un stil de viață sănătos - o dietă sănătoasă, exerciții fizice, somn suficient și reducerea stresului - este esențial pentru a evita durerile de cap, la fel ca și înțelegerea care sunt factorii declanșatori. Dacă aveți orice îngrijorare sau simptome însoțitoare, cum ar fi vedere încețoșată sau palpitații ale inimii, nu ezitați să contactați un medic.

Dar chiar și durerile de cap de sine stătătoare pot afecta fiecare aspect al vieții dumneavoastră, de la locul de muncă la relații și fericirea de bază. Vestea bună este că înțelegerea motivelor pentru care apar durerile de cap vă poate ajuta să faceți din durerile de cap frecvente un lucru de domeniul trecutului.

Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre cauzele diferitelor tipuri de dureri de cap cronice și migrene și cum să scapi de ele cât mai repede.

1. Stresul

Contrar credinței populare, stresul nu provoacă dureri de cap, chiar dacă sigur poate părea așa atunci când există presiuni asupra ta.

Cauza principală a durerilor de cap este genetică, "dar factorii declanșatori, cum ar fi stresul ... fac ca atacurile să fie mai frecvente și mai severe. Stresul duce la eliberarea de adrenalină, care, la rândul său, duce la epuizarea magneziului și la alte modificări biochimice care provoacă atacuri de migrenă", explică Dr. Mauskop.

Așadar, învățați să vă gestionați anxietatea; s-ar putea ca stresul să nu fie de vină pentru durerile de cap, dar cu siguranță nu ajută.


2. Postura proastă în timp ce stați la serviciu

Da, statul cocoțat la birou sau aplecat asupra calculatorului poate provoca tensiune musculară, care la rândul ei poate duce la migrene. Și nu se oprește aici.

"Migrena însăși provoacă tensiune musculară și rezultă un cerc vicios", spune Dr. Mauskop. "Așadar, tensiunea musculară este atât un factor declanșator, cât și rezultatul migrenelor."

Aceasta este o mare pacoste, dar poate fi, de asemenea, un motiv uriaș pentru a învăța mai multe despre ergonomie și de ce ar trebui să stați mai mult în picioare la locul de muncă. Și, din moment ce știm acum că stresul vă poate înrăutăți durerile de cap, încercați să vă ușurați și stresul de la locul de muncă.

3. Hormoni

Crampe, stări de spirit proaste, un flux de sânge aparent nesfârșit... da, menstruația ta oferă în mod constant momentele bune, iar durerile de cap frecvente pot face și ele parte din asta.

"O scădere a estrogenului înainte de ovulație și mai ales înainte de menstruație crește sensibilitatea la durere și scade pragul pentru o migrenă", spune Dr. Mauskop.

Există modalități de a aborda acest aspect, inclusiv sărirea pastilelor placebo din pachetul de contraceptive sau luarea de medicamente. Dar consultați-vă cu medicul dumneavoastră:

"Contraceptivele care conțin estrogen luate în mod continuu pot ajuta la prevenirea acestor migrene, dar la unele dintre ele, le pot agrava", avertizează Dr. Mauskop.

4. Cofeina

Iată cum stă treaba cu cofeina. Ei bine, în primul rând - cafeaua! În al doilea rând, cofeina poate ajuta, de fapt, la ameliorarea durerii de cap. De fapt, este inclusă în unele medicamente cu prescripție medicală și OTC. Acestea fiind spuse, cofeina poate, de asemenea, să înrăutățească durerile de cap.

"Consumul zilnic regulat de doar două cești de cafea poate agrava durerile de cap, iar acest lucru se datorează retragerii cofeinei", spune Dr. Mauskop. "Astfel, oamenii se simt mai bine pentru câteva ore sau chiar mai mult de 12 ore, dar apoi se trezesc cu o migrenă severă de abstinență de cofeină".

5. Lipsa de somn

Pentru aceia dintre noi care stau treji până târziu, somnul poate părea că se află destul de jos pe lista noastră de priorități. Dar somnul este atât de important din atât de multe motive. Ne ajută să ne menținem sănătoși din punct de vedere emoțional, ne reduce riscul de boli grave, ne menține sistemul imunitar în funcțiune, ne afectează modul în care funcționează creierul... și lista poate continua.

Pe lângă toate acestea, "lipsa somnului duce la o iritabilitate crescută a creierului și scade pragul pentru migrene", spune Dr. Mauskop, potrivit yourtango.ro

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel