5 motive principale pentru care oamenii înșală - emoțional și fizic

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă, sursa pixabay/ autor Tumisu
Descriere foto: Imagine ilustrativă, sursa pixabay/ autor Tumisu

Înșelatul este un lucru care se poate întâmpla în cadrul oricărei relații. Este important să fim conștienți de faptul că oamenii au definiții diferite a ceea ce înseamnă pentru ei înșelatul. De aceea, există atât de multe motive diferite pentru care oamenii înșală.

Unii oameni cred că flirtul este un act nevinovat, în timp ce alți oameni pot simți că este un semn de înșelat.

Există diferite tipuri de înșelat:

Înșelatul fizic: Înșelatul fizic este atunci când o persoană dintr-o relație se angajează într-o activitate sexuală cu o altă persoană din afara relației. Aceasta ar putea include angajarea în activități fizice precum îmbrățișări, sărutări și ;activități sexuale.

Înșelatul emoțional: Înșelatul emoțional poate începe inofensiv. Poate începe prin faptul că cineva vorbește în intimitate despre problemele din cadrul stilului său de viață cu o altă persoană din afara relației. Aceste două persoane pot începe să formeze o legătură puternică care se dezvoltă într-o conexiune emoțională încărcată sexual.

Sexting: Sextingul este atunci când două persoane flirtează sexual prin intermediul mesajelor de pe telefoanele mobile sau computere. Aceasta poate include trimiterea de fotografii nepotrivite unul altuia.

Înșelatul online: Înșelatul online are loc atunci când două persoane dezvoltă o relație pasională online prin intermediul rețelelor de socializare.

Un renumit psiholog clinician cu specializare în infidelitate, Dr. Alicia H. Clark, spune: "Secretul este un bun test de turnesol - dacă nu i-ai spune partenerului tău despre interacțiune, indiferent cât de "nevinovată" crezi că este,  înseamnă că ai o aventură."


Toată lumea înțelege deja că înșelatul este greșit, atunci de ce înșală oamenii?

Iată 5 dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii înșeală:

1. Lipsa de angajament față de relație

Oamenii sunt puși în situații în care oamenii pot flirta cu ei, ceea ce s-ar putea să nu li se fi întâmplat niciodată înainte.Unora li se oferă ocazia de a înșela și în acel moment nu le este frică de consecințe. 

Dr. Clark a declarat: "Noutatea este un jucător important în atracție, iar anonimatul oferă o oportunitate. Poate că te întâlnești cu un tip în avion, iar acesta flirtează cu tine, te flatează și îți oferă ceva ce nu primești în relația ta principală. Dacă te angajezi într-un mod care te ajută să umpli orice gol pe care îl ai în relația ta primară, intri pe teritoriul infidelității emoționale."

2. Oamenii folosesc înșelatul ca scuză pentru a pune capăt relației

 O persoană din cadrul relației se poate dezice de dragoste. Persoana care caută să părăsească relația poate înșela astfel încât relația să se încheie.

3. Nevoile fizice din relație nu sunt satisfăcute

Oamenii au nevoi diferite în cadrul vieții lor sexuale pe care doar partenerul lor le poate satisface. Aceste nevoi includ pasiunea, romantismul, afecțiunea, atenția, dragostea, sexul și sentimentele de apreciere. În cazul în care nevoile nu sunt satisfăcute, aceasta poate aduce sentimente de singurătate, tensiune și neglijență. În unele cazuri, este posibil să fi cerut partenerului lor să încerce ceva nou pentru a condimenta relația lor, dar cererea a fost ignorată. Sentimentele de explorare sexuală, motivația și curiozitatea pot depăși o viață sexuală plictisitoare care poate face ca doi oameni să se îndepărteze. În cele din urmă, o persoană poate începe să găsească o altă modalitate de a-și satisface nevoile. Pentru mulți oameni, acesta este începutul unei aventuri emoționale - și, în cele din urmă, al uneia fizice.

4. Cuplul nu petrece timp împreună 

Există o mulțime de responsabilități care pot sta în calea menținerii unei relații sănătoase. Unele lucruri includ munca, gătitul, curățenia și copiii. Menținerea unei relații este la fel de importantă ca toate celelalte responsabilități din viața noastră, tocmai de aceea oamenii trebuie doar să își rezerve timp pentru a petrece unul cu celălalt.

5. Lipsa de exprimare și de comunicare în cadrul unei relații

Oamenii uită adesea să își spună unul altuia cât de mult înseamnă unul pentru celălalt sau uită să discute aspecte importante ale relației lor. Lipsa de comunicare poate însemna că nu a existat nicio modalitate ca relația lor să crească, potrivit yourtango



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel