5 moduri în care vinul poate îmbunătăți pielea îmbătrânită. Ce spun dermatologii

Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Pe măsură ce îmbătrânești, este normal să observi anumite modificări ale pielii tale, inclusiv mai multe riduri, o textură mai subțire și modificări ale pigmentării.

Academia Americană a Asociației de Dermatologie (AAD) spune că puteți lupta împotriva semnelor de îmbătrânire cu o dietă sănătoasă, o hidratare amplă, obiceiuri bune de somn și o rutină consistentă de îngrijire a pielii, care ar trebui să includă zilnic protecție solară și o cremă hidratantă. Cu toate acestea, unii experți spun că există o altă modalitate prin care puteți îmbunătăți pielea îmbătrânită: consumul moderat de anumite tipuri de vin.

Ca fapt divers, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat recent o declarație în care afirmă că nicio cantitate de alcool nu este sigură, iar experții medicali nu recomandă să începeți să beți alcool pentru potențialele beneficii pentru sănătate - mai ales dacă aveți un istoric familial de abuz de substanțe. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), consumul excesiv de alcool este asociat cu hipertensiune arterială, boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, boli de ficat, probleme de sănătate mintală, risc crescut de anumite tipuri de cancer și un sistem imunitar slăbit.

Cu toate acestea, există un tip de vin care poate oferi beneficii majore pentru piele fără riscuri, spune un nou studiu. Vă întrebați cum anume un pahar de vin ocazional poate ajuta la inversarea efectelor îmbătrânirii asupra pielii? Citiți mai departe pentru a afla care sunt cele cinci beneficii cheie pentru piele pentru care merită să ciocniți.

5 moduri în care vinul poate îmbunătăți pielea îmbătrânită

Vinul are beneficii antiinflamatorii

Cantitățile moderate de vin pot avea un efect antiinflamator asupra organismului, ceea ce se poate traduce prin mai puține afecțiuni ale pielii bazate pe inflamații, cum ar fi rozaceea sau dermatita cronică, spune T.N. Rekha Singh, MD, MBBS, dermatolog. Ea remarcă faptul că băutura este plină de antioxidanți precum flavonoide, resveratrol și taninuri.

"Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, care pot deteriora celulele pielii și pot contribui la semnele de îmbătrânire", spune ea pentru Best Life. "Nu uitați, cuvântul cheie aici este moderat", avertizează ea. "Băutura excesivă poate duce la mai multă inflamație în schimb."

Potrivit unui studiu din iulie 2023 publicat de Societatea Americană de Nutriție, consumul a două pahare de vin muscadine dezalcoolizat în fiecare zi poate oferi multe dintre aceleași beneficii de înfrumusețare a pielii, fără alcool.

Cercetătorii au măsurat starea pielii, inclusiv markerii inflamației și ai stresului oxidativ, înainte și după studiu și au ajuns la concluzia că pielea subiecților a prezentat semne de mai puțină inflamație la sfârșitul perioadei de studiu de șase săptămâni.

Îți poate menține pielea hidratată

De asemenea, studiul a constatat că, după șase săptămâni de consum de două pahare de vin roșu dezalcoolizat pe seară, subiecții au înregistrat o scădere a pierderii de apă la suprafața pielii. Acest lucru a dus la o piele mai puțin vizibil îmbătrânită, deoarece hidratarea creează o barieră importantă care protejează straturile dermice de deteriorare, au scris autorii studiului.

Acesta este unul dintre modurile în care vinurile alcoolizate și vinurile dezalcoolizate diferă. În timp ce vinurile nealcoolizate au favorizat hidratarea pielii, se știe că băuturile alcoolice deshidratează organismul, inclusiv pielea - ceea ce poate duce la uscăciune, pigmentare mai ternă, riduri și lăsare.

Îți poate îmbunătăți circulația

Un alt mod în care consumul de cantități mici de vin poate fi benefic pentru pielea dumneavoastră este îmbunătățirea circulației.Circulația deficitară poate agrava anumite probleme ale pielii, inclusiv decolorarea pielii, ridurile și acneea.

"Vinul, în special vinul roșu, poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce stimulează circulația sângelui la nivelul pielii. O circulație îmbunătățită furnizează o cantitate mai mare de oxigen și nutrienți către piele, promovând o strălucire sănătoasă și luptând împotriva ternității", spune Singh.

Nate Masterson, expert în îngrijirea pielii pentru Maple Holistics, este de acord că ar trebui să vă orientați spre vinul roșu în locul celui alb dacă sperați să vedeți beneficiile pentru piele, deoarece vinul roșu are un conținut mai mare de polifenoli.

De fapt, un studiu din 2009 publicat în International Journal of Angiology notează că, în timp ce paharul tău mediu de vin alb conține doar 30 mg de polifenoli pe pahar, vinul roșu conține aproximativ 200 mg pe pahar.

Aceasta poate ajuta la întinerirea celulelor

Celulele vechi ale pielii mor în mod continuu pentru a face loc unor celule noi, mai sănătoase, care apar dedesubt. Vinul roșu vă poate ajuta să vă păstrați aspectul tineresc al pielii prin promovarea acestui ciclu de regenerare celulară.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 27 aug 2023, 18:40 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience