5 legume care scad riscul de infarct miocardic. Adina Alberts: „Dacă le consumați frecvent reduc pericolul de a suferi un atac de cord” 

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouYube/Kanal D Romania
Descriere foto: Captură video: YouYube/Kanal D Romania

Dr. Adina Alberts a dezvăluit care sunt legumele care scad riscul de infarct miocardic acut.

Adina Alberts a subliniat importanța adoptării unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate pentru prevenirea riscului de infarct miocardic acut. Potrivit medicului, există legume care, dacă sunt consumate frecvent scad foarte mult pericolul de a suferi un atac de cord.

„Există 5 legume care, dacă le consumați frecvent, reduc semnificativ riscul de infarct miocardic.”, a spus medicul Adina Alberts.

1. Prima nu este legumă, ci fruct. Este vorba de avocado, o sursă bogată în grăsimi, care protejează sistemul cardiovascular și reduce riscul de infarct miocardic.

„Avocado este delicios și foarte sănătos. Poate fi preparat în diverse moduri, astfel încât să fie sub formă de pastă, de supă sau adaos la salate. Avocado este foarte bogat în grăsimi bune care protejează sistemul cardiovascular și preîntâmpină apariția infarctului miocardic”, a precizat Adina Alberts.

Sursă foto: Freepik

2. Roșiile sunt și ele tot fructe. Conțin licopen, o substanță care previne apariția infarctului miocardic și protejează sistemul cardiovascular.

„Roșiile conțin acel licopen. Licopenul este cea mai bună substanță care se găsește în alimentația noastră și care previne apariția infarctului miocardic. Protejează sistemul cardiovascular. Licopenul se găsește și în ardeiul roșu, deci în toate legumele care au culoarea roșie”, a declarat Adina Alberts.

Sursă foto: Pexels

3. Broccoli este o legumă bogată în nutrienți și contribuie la prevenirea infarctului miocardic acut.

„Broccoli e o legumă care intră mai greu în alimentația noastră. Nu prea ne-am obișnuit să o consumăm, dar ar trebui să facem eforturi și să o introducem pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este și acela de a preveni infarctul miocardic acut”, a precizat Adina Alberts.

Sursă foto: Freepik

4. Leguminoase boabe (fasole, linte, mazăre). Aceste alimente sunt excelente pentru reducerea tensiunii arteriale și, potrivit medicului, ar trebui să fie integrate mai des în dieta noastră.

„Fasolea, lintea, mazărea, leguminoasele acestea boabe, care sunt extraordinar de bune. Fasolea scade tensiunea arterială. Dacă noi am ști cum să ne alimentăm corect nu am avea niciodată nevoie de medicamente. Mă refer din perspectiva cardiovasculară. Haideți să încercăm să mâncăm mai des fasole, mazăre și linte”, a spus medicul Adina Alberts.

Sursă foto: Freepik

5. Morcovii sunt bogați în vitamina A și pot contribui la prevenirea infarctului miocardic.

„Morcovii sunt legume benefice. Sunt foarte bogați în vitamine, dintre care vitamina A. Nu trebuie să exagerăm cu morcovii. Oricum consumăm destui morcovi. Morcovul este prezent în orice fel de mâncare gătită, în 90% dintre tipurile de mâncăruri gătite reprezentând baza de la care se pleacă în procesul de gătire pentru că dă gust, are o dulceața aparte și astfel reprezintă baza de la care se pleacă atunci când ne apucăm de gătit. Morcovul are și acest beneficiu de a preveni apariția infarctului de miocard”, a adăugat medicul.

Sursă foto: Freepik

„Nu trebuie să lăsați baltă toate medicația și vă apucați să mâncați fasole sau broccoli”

Adina Alberts a precizat că, în ciuda beneficiilor aduse, nu este recomandat să înlocuim tratamentul medical prescris cu aceste legume. De asemenea, ea a subliniat importanța echilibrului alimentar, mișcării regulate, somnului adecvat și gestionării stresului pentru menținerea sănătății

„Dacă avem o patologie care predispune la un astfel de incident nu trebuie să ne bazăm doar pe mâncare. Nu trebuie să lăsați baltă toate medicația și vă apucați să mâncați fasole sau broccoli. Nu asta este soluția. Atunci când ajung la voi astfel de informații trebuie să le încercați să le integrați în viața de zi cu zi, să încercați să îmbogățiți mesele voastre cât mai des cu astfel de alimente și ușor ușor veți realiza și veți constata că aveți nevoie de cantități de medicamente din ce în ce mai reduse pentru a vă menține sănătatea și nivelele optime ale tensiunii, ale colesterolului și așa mai departe.

Faptul că există echilibru alimentar, faptul că faceți mișcare, faptul că dormiți, faptul că nu vă stresați, indiferent de vârstă, toate aceste lucruri trebuie să intre în igiena voastră zilnică de viață, în regimul igieno-dietetic și de mișcare. Tot ce reușiți să echilibrați în viața voastră contează. Fiecare pas pe care îl faceți în direcția asta contează într-un singur fel și anume să vă menține sănătatea. Numai de voi depinde. Nimeni nu poate să facă nimic pentru voi în acest sens, ci doar voi pentru voi  înșivă”, a spus Adina Alberts.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel