5 alimente comune care îți distrug complet pielea. Avertismentul medicilor dermatologi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Coline Haslé
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Coline Haslé

Ați auzit vechea zicală care spune "Ești ceea ce mănânci". Deși această zicală nu poate fi luată la propriu, este important să înțelegem că tot ceea ce mâncăm deține puterea de a ne afecta corpul în diferite moduri.

"Dieta ta este sursa numărul unu pentru problemele pielii", spune Joanna Vargas, facialist celebru. "Majoritatea oamenilor nu realizează că pielea este direct corelată cu sistemul nostru digestiv. Dacă mâncăm ceva ce nu putem digera sau avem probleme de digestie, corpul va încerca să folosească pielea ta pentru a se detoxifia. Acesta este motivul pentru care facem erupții după ce mâncăm anumite alimente".

Studiile au arătat că există într-adevăr o legătură între dermatologie și nutriție, dezvăluind că anumite diete pot face ca pielea să reacționeze provocând inflamații, acnee, uscăciune și multe altele. Ținând cont de acest lucru, iată cinci dintre cele mai proaste alimente pe care le poți mânca pentru pielea ta, potrivit experților.

Iată 5 alimente comune care îți distrug complet pielea:

1. Produsele lactate

"Cea mai mare parte a laptelui provine de la vacile de lapte care alăptează, care au niveluri ridicate de progesteron circulant, factor de creștere asemănător insulinei și alți hormoni pe care corpul uman îi transformă în dihidrotestosteron (DHT). Acești hormoni pot trimite glandele sebacee la supraîncărcare, ceea ce poate declanșa acneea la persoanele sensibile", spune Tsippora Shainhouse, MD, FAAD, dermatolog certificat.

"În timp ce unele tipuri de lapte organic nu conțin hormoni de creștere bovină adăugați, aceștia îi conțin totuși pe cei înnăscuți", adaugă Shainhouse. "Dacă credeți că lactatele vă declanșează acneea, încercați să vă înțărcați de lactate timp de o lună sau două, trecând la lapte de migdale sau de orez.

Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că acordați atenție aportului de calciu și vitamina D, deoarece "lactatele sunt o sursă importantă și adesea singura sursă" a acestor nutrienți.

2. Dulciuri

"Există o colaborare puternică, iar studiile clinice o arată, că zahărul și carbohidrații simpli sunt legați de acnee din cauza creșterii bruște a insulinei pe care o provoacă, care poate declanșa inflamația și acneea", spune Lamees Hamdan, MD, fondator și CEO, potrivit yourtango.com

3. Cofeina

"Una sau două cești de cafea pe zi nu vor face prea mult rău, dar orice mai mult decât atât, pe lângă băuturile energizante, ciocolata sau alte alimente și băuturi care conțin cafeină, poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, ceea ce înseamnă că o persoană care ingerează zilnic multă cafeină poate avea de-a face cu ridurile și căderea pielii înaintea unei persoane de aceeași vârstă care stă departe de cafeină", spune Karen Morse, MPH, cercetător în domeniul wellness.

"Cofeina inhibă sinteza colagenului, proteina structurală care se găsește în piele și care o menține netedă, fermă, tânără și sănătoasă", adaugă Morse. "Dacă sunteți un băutor avid de cafea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să beți mai multă apă. Pentru fiecare ceașcă de cafea, beți o ceașcă suplimentară de apă pe zi."

4. Gustări sărate

S-ar putea să vreți să spuneți nu salatierei. "Fața ta poate deveni umflată și cu aspect umflat din cauza retenției de apă cauzată de prea multă sare în alimentație și poți dezvolta pungi sub ochi. Pielea poate deveni uscată și crăpată sau poate dezvolta o supraproducție de ulei, deoarece glandele sebacee încearcă să compenseze deshidratarea pielii", spune Stacy Tucker, RN, expert în nutriție.

5. Alcoolul

"Alcoolul deshidratează corpul, inclusiv pielea - cel mai mare organ al corpului", spune Tucker. "De asemenea, se crede că băutul în exces privează pielea de vitamine și nutrienți vitali."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel