3 rețete gustoase cu spanac speciale pentru cei mici. Copiii tăi le vor adora

Data actualizării: | Data publicării:
Spanac, foto Unsplash/ autor: Lynnsey Schneider
Descriere foto: Spanac, foto Unsplash/ autor: Lynnsey Schneider

Dacă nu știi ce să le mai gătești celor mici, aceste 3 rețețe cu spanac, gustoase și ușor de preparat, te vor scoate din impas. Află cum poți să le gătești chiar tu. 

Ouă scrob cu spanac 


Vei avea nevoie de: 2 ouă, 100 g frunze de spanac, 2 linguri de unt. 


Se aleg frunzele proaspete și sănătoase de la spanac, se spală și se toacă mărunt. Într-un castron se bat cele două ouă spumă, se topesc două linguri de unt într-o tigaie în care se pun deodată ouăle și spanacul. Se amestecă repede pentru ca ouăle să nu se lipească de tigaie, până când compoziția s-a întărit. Se răstoarnă pe o farfurie și se ornează cu puțin sos de roșii. 


Supă cremă de spanac 


Vei nevoie de: 250 g de spanac, 4-5 linguri lapte, 10 g de făină, 5 grame de unt, jumătate de morvoc și sare.

 
Se curăță spanacul, se spală, se fierbe în apă cu sare 10 minute. Apoi se strecoară și se toacă mărunt. Morcovul se fierbe în puțină apă. Se amestecă într-un vas spanacul cu făina și laptele rece, se subțiază cu zeama în care a fiert morcovul. Apoi se mai pune la fiert încă 15-20 de minute. Se potrivește de sare și se servește cu crutoane. 


Spanac cu paste 


Vei avea nevoie de: 200-300 g de făină, un ou, sare, frunze de spanac și o felie de sfeclă roșie. 


Se curăță și se spală frunzele de spanac și se toacă mărunt. Sfecla roșie se dă pe răzătoarea mică. Separat se face o cocă de tăieței de casă din 200-300 g de făină plus un ou. Această cocă se împarte în două. Prima jumătate se amestecă cu frunzele de spanac, cea de-a doua parte se amestecă cu sfecla roșie rasă. Se trece coca prin mașina de tocat și se obțin paste verzi și roșii. Se fierb pastele separat timp de 8 minute, se scurg și se clătesc ușor cu apă rece. Se așează pe un platou, se ornează cu cașcaval ras și smântână. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel