3 motive pentru care ochii tăi sunt mereu roșii, potrivit unui medic. Cele mai bune soluții care te scapă de această problemă

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

 Ochiul roșu este o problemă des întâlnită, care poate afecta unul sau ambii ochi, iar înroșirea ochiului se poate produce în timp sau brusc, ca în cazul alergiilor sau a leziunilor oculare.

Iată câteva posibile explicații pentru simptomele dumneavoastră și recomandări pentru a scăpa de roșeața din ochi:

1. Te uiti la telefon înainte de culcare

Semnele: Ochii sunt roșii, iritați și greoi
Rutina ta înainte de culcare include statul pe pe rețelele de socializare sub pătură? Aceasta nu este un lucru bun pentru sănătatea ochilor tăi.

"Rata de clipire scade pe măsură ce te uiți la un dispozitiv digital", spune Arian Fartash, OD, "Optometrist Glam", cu sediul în Corona, California, pentru LIVESTRONG.com. "În timpul unei clipiri, când pleoapele coboară, acest lucru creează un strat de lacrimi noi care se va așeza pe globii tăi oculari. În caz contrar, lacrimile se evaporă și nu sunt reîmprospătate".

Acest lucru contribuie la ochiul uscat, ale cărui simptome pot fi roșeața, iritarea și arsura.

Ochiul uscat din cauza privitului fix la ecrane se poate întâmpla în timpul zilei de lucru, dar ați putea fi surprins să aflați că dacă o faceți înainte de culcare poate duce la probleme în timpul zilei.

Soluția

Folosirea regulată a lacrimilor artificiale vă va rehidrata ochii. De asemenea, evitați telefonul în ora sau două înainte de culcare.  Rețineți că ochiul uscat poate fi cauzat de mai mulți factori, inclusiv de anumite medicamente, de afecțiuni medicale precum problemele tiroidiene și diabetul, de utilizarea lentilelor de contact și de expunerea la iritanți din mediul înconjurător, notează Asociația Americană de Optometrie (AOA). Consultați medicul oftalmolog pentru a vă ajuta să identificați sursa.

 

2. Aveți alergii

Semnele: Ochii sunt roșii, cu mâncărimi și lăcrimează
Dacă tot ce vrei să faci este să te scarpini la ochi din cauza mâncărimilor scăpate de sub control, ei bine, s-ar putea să fie vorba de alergii, spune Dr. Fartash. În mod frustrant, s-ar putea să nu fie întotdeauna evident ce a cauzat aceste alergii. 

Soluția

Cu atât de multe medicamente OTC pentru alergii care există, este tentant să mergi la farmacie și să iei ceva și să speri că funcționează. Cu toate acestea, pentru alergiile necontrolate, este important să consultați un alergolog , care vă poate ajuta să elaborați un plan de tratament înainte de sezon pentru a preveni simptomele, precum și pentru a le controla în timpul sezonului.

 

3. Perna ta îți irită ochii

Semnele: Ochii sunt roșii și te mănâncă
Perna ta îți atinge fața pe tot parcursul nopții, așa că, dacă te trezești cu ochii roșii, ia în considerare posibilitatea ca aceasta să fie de vină.

"Întotdeauna întreb pacienții dacă au schimbat recent detergentul de rufe ", spune Dr. Fartash. Este deosebit de revelator faptul că perna dvs. este în spatele problemelor dvs. dacă doar un singur ochi - partea pe care dormiți - este roșu și iritat.

Soluția

Dr. Fartash recomandă să vă spălați perna doar cu apă caldă (fără detergent) și să vedeți dacă acest lucru vă ajută. Dacă simptomele dispar, este timpul să vă schimbați detergentul.

Alți potențiali iritanți includ extensiile de gene (multe persoane sunt alergice la lipici) și produsele cosmetice, cum ar fi eyelinerul și rimelul, spune Dr. Fartash, potrivit livestrong.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel