26 ianuarie - Ziua soţilor şi a soţiilor

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Drew Coffman
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Drew Coffman

26 ianuarie - O zi ce recunoaşte angajamentul şi sacrificiile pe care le presupune o căsătorie

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua soţilor şi a soţiilor

Ziua soţilor şi a soţiilor (#SpousesDay) este dedicată aprecierii partenerului de viaţă, care oferă împlinire şi sentimentul de siguranţă într-o relaţie pe termen lung.

Căsătoria este o instituţie cu o istorie străveche, care datează de mii de ani. În mod tradiţional, fiecare cuplu marchează în fiecare an aniversarea căsătoriei, dar ideea unei zile speciale dedicate tuturor celor căsătoriţi a apărut mult mai recent.

Ziua soţilor şi a soţiilor a fost creată la începutul anilor 2000 şi a început să fie celebrată mai întâi în Statele Unite şi în Regatul Unit, după care a devenit populară în lumea întreagă.

Această zi este un prilej de a recunoaşte angajamentul şi sacrificiile pe care le presupune o căsătorie şi o ocazie perfectă pentru a face o scurtă excursie împreună cu soţul sau soţia, a ieşi împreună la o cină romantică sau la un picnic şi, de ce nu, de a rememora începutul relaţiei, privind fotografiile din albumul de nuntă, potrivit daysoftheyear.com.

Ziua Australiei

Pe 26 ianuarie este şi ziua Australiei. O ţară şi un continent. Un tărâm cu plaje curate şi deşerturi necruţătoare, koala adorabili şi rechini albi ucigaşi. Este cea de-a şasea ţară ca mărime din lume, dar cu o populaţie de doar 21 de milioane de locuitori. Pentru cei mai mulţi dintre noi, Australia este un tărâm al misterelor, pericolului şi al peisajelor maiestuoase.

Ziua Australiei (#AustraliaDay) este marcată în fiecare an pe 26 ianuarie, când se aniversează sosirea, în 1788, a primei flote de corăbii britanice în New South Wales, precum şi arborarea pentru prima dată a steagului imperiului britanic în aceste ţinuturi. Australia este o ţară relativ tânără, care şi-a câştigat independenţa în 1901. Ziua Australiei, care a început să fie celebrată din 1935, include spectacole de artificii, festivaluri, competiţii sportive, mese comunitare şi concerte în aer liber.

Australia are o istorie fascinantă. Destinată iniţial a fi o colonie penitenciară, s-a dezvoltat într-un ritm foarte rapid şi a devenit una dintre cele mai dezvoltate state din lume. Este ţara de origine a numeroşi artişti celebri, printre care Steve Irwin, Nicole Kidman, Mel Gibson, Russell Crowe, Olivia Newton-John, Heath Ledger, Hugh Jackman, Chris Hemsworth, Margot Robbie, Cate Blanchett şi Kylie Minogue, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel