17 superstiții legate de Valentine's Day. Ce să faci și să nu faci de Ziua Îndrăgostiților

Superstiții de Valentines Day. Foto Unsplash/ autor Rinck Content Studio
Descriere foto: Superstiții de Valentines Day. Foto Unsplash/ autor Rinck Content Studio

În lume sunt mai multe superstiții legate de 14 februarie, Ziua Sfântului Valentin, Ziua Îndrăgostiților sau „Valentine’s Day” cum i se mai spune. Iată câteva dintre ele: 

Sunt câteva superstiții legate de 14 februarie - Valentine’s Day (Ziua Sfântului Valentin sau Ziua Îndrăgostiților). În România, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită tradițional de Dragobete, adică pe 24 februarie. 

 

1) Prin tradiție, o tânără fată trebuia se va căsători în cele din urmă cu primul bărbat eligibil pe care l-a întâlnit de Ziua Îndrăgostiților.

2) A fi trezit cu un sărut în Ziua Îndrăgostiților este considerat ceva norocos.

3) Unii ar putea crede că păsările nu au nimic de-a face cu romantismul, dar, de fapt, legenda spune că, dacă o femeie observă o creatură înaripată pe 14 februarie, aceasta va prezice tipul de bărbat cu care se va căsători.

4) Potrivit superstițiilor, dacă în acea zi, fata vede o mierlă, s-ar căsători cu un marinar sau luptător împotriva criminalității. 

5) Dacă în acea zi o fată o vede un porumbel, se va căsători cu un bărbat cu inima de aur. Va avea o căsnicie fericită și pașnică.

6) Dacă o fată vede o vrabie, se va căsători cu un om sărac care îi va aduce multă fericire în căsătorie și în viață, dar nu și bani.

7) Pe 14 februarie, dacă o fată vede o bufniță, nu se va căsători niciodată. 

8) Dacă o fată vede o căprioară, se va căsători cu un om bogat.

 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 12 feb 2021, 13:46 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience