Au averi colosale, dar care au ales să trăiască modest. 13 celebrități pentru care banii nu contează

Data actualizării: | Data publicării:

Este greu de crezut că celebritățile care au averi colosale ar putea trăi modest. În realitate, există câteva excepții, care ne fac să îndrăgim aceste personalități și mai mult. Haideți să le cunoaștem!

1. Sarah Jessica Parker își îmbrăca fiul cu haine la mâna a doua


Pentru mulți, Sarah Jessica Parker va fi întotdeauna Carrie, personajul din Sex and the City care, în ciuda faptului că scria poate 1.000 de cuvinte de text pe săptămână, a reușit să trăiască într-un apartament de 700 de dolari pe lună în New York, în timp ce își cumpăra o mulțime de pantofi de firmă și ieșea în oraș în fiecare seară. Potrivit The Richest, Sarah Jessica Parker, actrița cunoscută și sub numele de Carrie, are o avere estimată la 90 de milioane de dolari, așa că, dacă ar fi vrut să cumpere o nouă pereche de Louboutin în fiecare săptămână, ar fi putut.


Cu toate acestea, într-un interviu acordat în 2008 revistei Parade, Parker a dezvăluit cum și-a îmbrăcat fiul, James Wilkie, în haine de mâna a doua atunci când era mic. Acest lucru s-a datorat "nepoților mai mari" ai lui Parker și faptului că mama ei a păstrat toate hainele din copilărie ale fratelui ei, ceea ce a însemnat că nu avea niciun motiv real pentru a-i cumpăra fiului ei ceva nou, menționând la acea vreme că nu credea că "i-a cumpărat vreodată haine".

 

2. Sarah Michelle Gellar e cu ochii pe promoții

 

O altă actriță extrem de faimoasă și o vedetă de televiziune foarte cunoscută care a învățat să trăiască modest este însăși Buffy, Sarah Michelle Gellar. Actrița nu se rușinează să folosească cupoane și să se străduiască să obțină cea mai bună ofertă oriunde face cumpărături.


Atunci când nu este ocupată să salveze lumea de vampiri invadatori - sau, mai des în aceste zile, să fie mamă pentru cei doi copii ai săi - actrița a declarat pentru revista Self că folosește frecvent cupoane și cumpără în mod regulat pește de la reduceri. "Folosesc cupoane tot timpul. De ce ar trebui să plătești mai mult pentru ceva pentru care altcineva plătește mai puțin?", a declarat ea cu mândrie pentru revistă.

 

3. Tyra Banks strânge banii la saltea

 

Este dificil să-ți imaginezi o celebritate atât de ectravagantă ducând o viață simplă. În realitate, Tyra Banks a învățat multe de la mama sa, care a călătorit cu ea și a ajutat-o pe Banks la începutul carierei de model, insuflându-i lecții de viață despre cum să economisească banii.

Într-un interviu acordat în 2008 publicației The New York Times, modelul devenit femeie de afaceri s-a descris ca fiind "modestă". În copilărie, Banks a mărturisit că economisea puțin din alocația ei săptămânală și a recunoscut că singurele ei indulgențe reale în zilele noastre sunt mâncarea  și cosmeticele de lux. Banks chiar a recunoscut pentru Forbes că își întreabă adesea contabilul dacă își permite să cumpere ceva, ceea ce pare o nebunie pentru o femeie cu o avere estimată la 90 de milioane de dolari.

 

4. Zooey Deschanel, cheluieli minore

Actrița  Zooey Deschanel  jucat într-un serial TV de mare succes și a câștigat bani frumoți, dar nu a lăsat celebritateal să i se urce la cap. Deschanel poate că a încasat 125.000 de dolari pe un singur  episod din New Girl, dar viața ei este destul de simplă, potrivit E Online. Documentele de la tribunal, dezvăluite tabloidelor în mijlocul divorțului ei din 2012 de Ben Gibbard de la Death Cab For Cutie, au dezvăluit cît de atent își cheluie vedeta banii.


Raportul financiar a arătat că, deși actrița câștiga la acea vreme aproape o sută de mii de dolari pe lună, fișa ei de cheltuieli se ridica la doar 22.500 de dolari (aproximativ 25% din venitul ei lunar),  mai puțin de 1.000 de dolari în facturi la utilități, cu alte două mii de dolari dedicate donațiilor caritabile. În plus, aproape jumătate din activele sale totale erau păstrate în siguranță în conturi bancare, iar restul erau repartizate între acțiuni, obligațiuni și proprietăți imobiliare. Între timp, cele trei carduri de credit ale sale aveau fiecare un sold zero - ceea ce nu este rău pentru cineva care își putea permite cu ușurință să le folosească la maxim în fiecare lună fără să simtă nici cea mai mică problemă.

 

5. Leonardo DiCaprio își cheluiește banii pe acte caritabile

Leonardo DiCaprio este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai vocali și vizibil actori de la Hollywood care se implică în acțiuni caritabile, dar bunăvoința sa începe cu adevărat acasă. Mândru proprietar a trei mașini cu consum redus de energie (inclusiv o Tesla), DiCaprio a dezvăluit că banii sunt importanți pentru el doar pentru că îi oferă mai multă libertate de a alege proiectele la care ține cu adevărat ca actor, spre deosebire de a-i permite să facă achiziții somptuoase, poreivit Yahoo News.


Actorul premiat cu Oscar este mai preocupat să lase ceva în urmă pentru cei mai puțin norocoși, în general, și să aibă un impact asupra mediului înconjurător, în special, decât să acumuleze bunuri materiale lipsite de sens. Fundația sa Leonardo DiCaprio a strâns aproape 3 milioane de dolari pentru habitatul tigrilor de la World Wildlife Fund în 2013, alături de "15 milioane de dolari în granturi pentru organizații care implementează proiecte de mediu inovatoare și cu impact în întreaga lume". Cu aceste repere în spate, de ce ar avea nevoie de o mașină mai aspectuoasă?

 


6. Jennifer Lawrence nu aruncă banii pe geam

 

Jennifer Lawrence este unul dintre cei mai faimoși și mai bine plătiți actori de pe planetă, obținând un Oscar pentru rolul din Silver Linings Playbook și fiind vârful de lance al francizei extrem de profitabile Hunger Games, printre o multitudine de alte proiecte actoricești. În prezent, actrița Jennifer Lawrence ar valora 130 de milioane de dolari și ar fi pe deplin justificată să cheltuie banii oricând și oriunde crede de cuviință. Totuși, nu este cazul, deoarece ea însăși spune că nu s-au schimbat prea multe în viața ei de când a ajuns celebră și bogată.


Ea a declarat pentru revista Fabulous în 2013: "Am fost crescută să am valoarea banului, să am respect pentru bani, chiar dacă ai o mulțime de bani." De asemenea, Lawrence nu are un asistent personal și își face singură cumpărăturile, căutând mereu chilipiruri în acest proces. În ceea ce privește mașinile aspectuoase, actrița conduce un Chevy Volt extrem de  accesibil. 

 


7. J.K. Rowling și-a pierdut locul de pe lista miliardarilor, după ce și-a donat averea


J.K. Rowling  este una dintre cele mai de succes scriitoare din toate timpurile, dar nu a uitat de unde a plecat. După cum a remarcat publicația germană Spiegel Online în 2012, autoarea Harry Potter a continuat să locuiască în orașul său natal Edinburgh și după ce a devenit celebră. Fosta profesoară și mamă a trei copii a explicat că viața ei nu s-a schimbat prea mult după ce a cunoscyr celebritatea. "S-ar putea spune chiar că este plictisitoare, dar asta îmi place la ea. Îmi place să gătesc și îmi place să fiu acasă", a împărtășit ea. "Nimeni care mă cunoaște personal nu mă știe ca J.K. Rowling - în viața mea privată, folosesc numele de familie al soțului meu."


Deși autoarea a recunoscut că a fost copleșită de schimbarea bruscă - și extremă - a circumstanțelor sale, Rowling a rămas recunoscătoare pentru norocul ei. Totuși, a fi bogată nu a fost niciodată scopul ei. Ea a spus simplu: "Am scris o carte despre care am crezut că este o carte bună. Asta e tot". Deși, la început, Rowling s-a străduit să se obișnuiască cu bogățiile sale uriașe, ea a înființat rapid o fundație și a angajat administratori pentru a se asigura că banii se duc în locurile potrivite. Autoarea este atât de generoasă, încât a ieșit de pe lista miliardarilor Forbes datorită donațiilor sale caritabile considerabile (după cum notează HuffPost).

 

 

8. Ed Sheeran

 

Nimeni nu ar putea acuza un bărbat care a stat cu mândrie alături de Queen Bey în blugi și tricou, apoi a râs de alegerea sa pe rețelele de socializare ca răspuns la reacția presei (după cum notează Cosmopolitan), că este prea fantezist. Și totuși, cântărețul și compozitorul Ed Sheeran este chiar mai normal decât ar sugera alegerile sale vestimentare relaxate. Într-un interviu acordat în 2014 publicației Irish Examiner, autorul hit-ului "Shape of You" s-a lăudat că își cheltuie banii pe oferte Amazon care i-au permis să achiziționeze o tonă de DVD-uri la un preț minuscul. 

"Nu vrei niciodată să fii risipitor", a explicat el. "[Folosesc] contul meu de student Barclays. Nu am făcut upgrade pentru că nu cheltui prea mulți bani. Dacă aș avea toți banii într-un singur cont, i-aș cheltui pe toți, așa că primesc o alocație." Când a fost presat să spună câți bani își permite Sheeran pe lună, cântărețul și compozitorul a spus că în jur de 1.000 de lire sterline, menționând că majoritatea banilor sunt cheltuiți pe taxiuri, probabil pentru a se plimba prin Londra sau L.A., unde stă frecvent la prieteni celebri, cum ar fi Courteney Cox, care a jucat în Friends. Este o îmbunătățire serioasă pentru cineva care, după cum a recunoscut el însuși, obișnuia să doarmă în stația de metrou, între reprizele de cântat. 

 

 


9. Kate Middleton

Kate Middleton a fost un om simplu înainte de a se căsători cu Prințul William, așa că nu este o surpriză să aflăm că Ducesa de Cambridge nu a uitat de unde a venit. Publicația britanică Express a realizat un slideshow care prezintă toate momentele în care Middleton a repetat aceeași ținută, de la haina albastră Alexander McQueen la rochia neagră Diane Von Furstenberg. Ducesa transmite în mod clar această sensibilitate economă și copiilor ei, deoarece The Mirror a observat că prințesa Charlotte și prințul Louis au fost văzuți în mod regulat îmbrăcați în aceleași haine de mai multe ori.

Middleton a avut două locuri de muncă "normale" înainte de a intra în familia regală, potrivit Marie Claire. Ea a lucrat pentru afacerea de familie care vindea articole pentru petreceri, înainte de a-și asuma un rol part-time ca buyer de accesorii la retailerul britanic Jigsaw. Deși sună plin de farmec, Middleton lucra, în esență, ca asistent personal și, după cum a confirmat cofondatoarea Jigsaw, Belle Robinson, într-un interviu acordat în 2008 publicației The Standard, era o persoană modestă. "Stătea în bucătărie la prânz și discuta cu toată lumea, de la șoferii de dube până la fetele de la contabilitate. Nu era prețioasă", a precizat Robinson.  

 

 

10. Matthew McConaughey locuiește într-o rulotă


Matthew McConaughey are un aer relaxat, de surfer californian, pe care l-a perfecționat încă de la prima sa apariție pe ecran în filmul Dazed and Confused al lui Richard Linklater. Actorul și-a cultivat o personalitate în dezacord cu toți ceilalți de la Hollywood, începând cu faptul că nici măcar nu locuiește acolo. Nativul texan locuiește în Austin, pentru a putea fi aproape de familie. "Pur și simplu mă simt ca acasă acolo. O milă se simte ca o milă, 60 de minute se simt ca o oră și o zi se simte ca 24 de ore. O relație cu timpul este importantă pentru mine", a declarat el pentru ABC News. 

McConaughey are și el o rulotă în Malibu, dar nu este genul de rulotă împodobită în care ți-ai imagina că locuiește o celebritate. După cum a explicat actorul pentru Architectural Digest, "Dacă arată bine, dar nu este funcțională, atunci nu are nicio valoare". McConaughey s-a destăinuit pentru The Guardian în 2017 despre păstrarea lucrurilor cât mai simple posibil, explicând: "Este cât se poate de dezgolită. Locuiesc în rulota mea. Mă trezesc și am o pereche de pijamale și o pereche de pantaloni".

 


11. Keanu Reeves merge cu metroul


Singurul actor de pe planetă care riscă să îi fure coroana lui Matthew McConaughey de a fi cea mai relaxată celebritate este Keanu Reeves. Cunoscutul actor generos este un tip atât de drăguț încât a inspirat un articol din Ranker care prezintă toate momentele în care a făcut ceea ce trebuie, chiar dacă nu era chiar necesar. Unul dintre aceste momente a fost atunci când actorul a acceptat o reducere masivă a salariului pentru a-l aduce pe legendarul Al Pacino în The Devil's Advocate. De asemenea, el donează în mod regulat milioane de euro în scopuri caritabile, după cum a relatat Twenty Two Words, și este cunoscut pentru faptul că merge cu plăcere cu metroul din New York și chiar cedează locul său pentru alți pasageri. 


Într-un interviu acordat în 2017 revistei Esquire, Reeves s-a ferit de întrebări despre cât de iubit este. Când a fost presat în legătură cu toate lucrurile frumoase pe care le-a făcut, Reeves a respins astfel de sugestii. "Mă rog! Sunt doar un tip normal, omule", a spus el, deși a recunoscut că a fi cunoscut ca un "băiat bun" este "un lucru frumos pentru care să fii cunoscut". El a adăugat: "Este foarte drăguț. Adevărat sau nu".

 

12. Julia Roberts își face singură curățenie în casă


Este o actriță premiată cu Oscar și una dintre cele mai cunoscute fețe de la Hollywood, dar Julia Roberts are prioritățile ei. Într-un interviu acordat în 2017 pentru Good Housekeeping, ea și-a exprimat clar atitudinea sa fără menajamente față de creșterea copiilor, declarând: "Cred că unii oameni confundă dragostea necondiționată cu răsfățul. Niciunul dintre copiii mei nu ar crede că am o problemă cu această distincție".


De asemenea, actrița s-a grăbit să informeze Harper's Bazaar că nu are bucătar sau majordom, preferând să se murdărească pe mâini în bucătărie, pregătind singură mesele. "Cred că oamenii confundă ideea de a avea această slujbă fantastică cu aceea de a fi cumva un individ fantastic", a spus ea. "Cum ar fi: "Cum ai putea să pregătești micul dejun?". Ei bine, foamea este un bun motivator!". Roberts a continuat: "Dacă nu aș fi fost aici astăzi, aș fi fost pe banda de mașini care își transportă copiii la școală".

Este ușor să o crezi, mai ales având în vedere că, așa cum a remarcat E! News, ea locuiește în Malibu și nu la Hollywood. În plus, în rarele ocazii în care este fotografiată, Roberts poate fi văzută îmbrăcată casual în timp ce își plimbă câinii sau stă pe margine la meciurile de fotbal ale copiilor. La fel ca orice altă mamă normală care lucrează. 

 

 

 

13. Lady Gaga vânează reducerile


Este greu de imaginat că excentrica Lady Gaga ar fi un om modest, dar ea este o mândră vânătoare de chilipiruri. Gaga a scris pe Twitter în 2012: "De ce se uită oamenii la mine ca la o nebună când folosesc cupoane la magazin sau când încerc să negociez la magazine, sunt din NEW YORK, UNDE ESTE raftul de reduceri?". Și, făcând acest lucru, s-a consolidat pentru totdeauna ca regină a cupoanelor, alături de persoane precum Tiffany Haddish.

După cum a notat Irish Examiner în 2012, Gaga, la acea vreme, încă își închiria același vechi apartament studio pe care îl avea înainte de a deveni celebră. "Nu am intrat în această afacere pentru bani, așa că nu cheltuiesc nimic", a fost citată interpreta hit-ului "Bad Romance". La un spectacol surpriză susținut la Londra în sprijinul albumului său Joanne, Gaga a sfătuit publicul că banii nu cumpără fericirea. "Banii au fost puși pe un piedestal ... Am călătorit prin lume și am văzut cei mai fericiți oameni în cele mai sărace părți ale lumii. Valorile lor sunt intacte", a opinat ea (potrivit The Telegraph). "În cele mai bogate case am întâlnit cei mai triști și mai deprimați oameni".Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel