11 boli și deficiențe care te fac să-ți fie frig. Unele sunt grave!

Data publicării:
Foto Unsplash/ Matthew Henry
Descriere foto: Foto Unsplash/ Matthew Henry

E cald afară și totuși îți este frig și ai degetele înghețare? Ai putea avea una dintre următoarele boli, altele decât gripa, dintre care unele îți pot pune viața în pericol! 

Vă întrebați de ce vă este frig? Iată ce afecțiuni și deficiențe vă pot provoca asta: 

 

1) Anemia


Anemia ar putea fi o cauză. Ea se produce atunci când nu aveți suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta în corp tot oxigenul de care are nevoie. Vă simțiți obosit, slab, amețit și cu respirație sacadată. De asemenea, vă este frig, în special la mâini și la picioare. Medicul dumneavoastră va găsi cauza și vă va spune dacă aveți nevoie de modificări în dietă, suplimente cu vitamine sau un alt tratament.

2) Hipotiroidismul


Este atunci când glanda tiroidă din gât nu produce suficient de mulți hormoni. Vă poate face excesiv de sensibil la frig. De asemenea, puteți avea articulații dureroase, constipație, piele uscată și creștere în greutate. Simptomele pot dura ani până să fie diagnosticate. Hipotiroidismul poate fi cauzat de multe lucruri, inclusiv de boli sau tratamente pentru alte afecțiuni. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie tratamente cu hormoni pentru a-i înlocui pe cei pe care corpul dvs. nu-i produce.

3) Fenomenul lui Raynaud


Când îl aveți, vasele de sânge din mâini reacționează exagerat la temperaturi reci sau la stres. În timpul unui atac, care durează de obicei de la câteva minute la o oră, acestea restrâng și limitează alimentarea cu sânge. Acest lucru poate face ca degetele de la mâini și de la picioare să fie reci și amorțite, iar acestea pot deveni albe sau albastre. Pe măsură ce sângele se întoarce în aceste vase, mâinile și picioarele pot începe să vă furnice sau chiar să doară. Anumite medicamente pot ușura simptomele și pot preveni deteriorarea țesuturilor. Este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală dacă este vorba de un caz sever.

 

Citește continuarea pe DCMedical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel