11 aprilie - Ziua animalelor de companie

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Chewy
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Chewy

11 aprilie marchează Ziua animalelor de companie

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua animalelor de companie

Ziua animalelor de companie (#PetDay) celebrează bucuria pe care animalele de companie o aduc în viaţa oamenilor pentru că aducerea oamenilor şi a animalelor împreună ajută la transformarea lumii într-un loc mai bun. De la pisici şi iepuraşi până la găini şi câini, pentru majoritatea oamenilor un animal de companie este cel mai bun prieten pe care îl vor avea vreodată!

Nu este o surpriză faptul că cele mai populare animale de companie sunt câinii, urmaţi de pisici! Topul popularităţii continuă cu peştii şi apoi păsările. Lista este completată de hamsteri, gerbili, şoareci, cai şi şerpi, conform site-ului daysoftheyear.com.
 


Ziua animalelor de companie este sărbătorită din 2006 la iniţiativa americancei Colleen Page, apărătoare a bunăstării animalelor. Ea a creat această sărbătoare pentru a sensibiliza publicul cu privire la animalele aflate în adăposturi şi care aşteaptă un cămin, ideea principală din spatele acestei zile fiind încurajarea adopţiei de animale

Numărul de animale care intră în adăposturi a scăzut semnificativ de-a lungul anilor, iar Page speră că poate continua să scadă odată cu celebrarea Zilei animalelor de companie, în care oamenii sunt încurajaţi în plus să îşi iubească animalele de companie, să le răsfeţe şi să facă voluntariat la adăposturile locale de animale, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel