10 tradiții de Revelion din întreaga lume care îți vor aduce noroc tot anul

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Michael Fousert
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Michael Fousert

Sunteți gata să lăsați acest an în urmă și să intrați în noul an cu prosperitate, bunăstare și o mai bună calitate a vieții în general cu ajutorul unor Tradiții de Anul Nou? Deși este ceva de spus despre preluarea controlului asupra circumstanțelor tale, un pic de noroc nu face rău nimănui. Acestea fiind spuse, în cele ce urmează sunt câteva dintre cele mai norocoase (chiar dacă neobișnuite) tradiții de Anul Nou din întreaga lume, pe care ați putea lua în considerare să le testați în momentul în care trecem în noul an. 

1. Struguri la miezul nopții 

Această tradiție de Anul Nou își are originea în Spania, dar poate fi întâlnită în multe țări din America Latină. Scopul este de a mânca 12 struguri la miezul nopții, câte unul pentru fiecare bătaie a clopotelor bisericii. Dacă reușești să faci acest lucru fără să te îneci (deoarece ai cel mult 2 secunde între fiecare strugure), atunci se crede că vei avea noroc pentru următoarele 12 luni. 

2. Căratul unei valize în jurul casei

Întâlnită în țări precum Mexic și Columbia, superstiția susține că, dacă plimbi o valiză goală în jurul caseila miezul nopții, vei avea un an plin de călătorii. Cu cât mergi mai repede, cu atât vei avea parte de mai multe călătorii, așa că accelerează ritmul!

3. Pâine și ceapă

În Grecia se coace Vasilopita, o pâine dulce servită în mod tradițional în ziua de Anul Nou. Înăuntru este ascunsă o monedă și cine o găsește are noroc. De asemenea, familiile atârnă o ceapă în fața ușii de la intrare în noaptea de Anul Nou pentru a simboliza renașterea. În dimineața următoare, își trezesc copiii bătându-i cu ceapa în cap. 

4. Poartă buline

În Filipine, obiectele rotunde simbolizează monedele și norocul prin extensie, așa că le vei vedea în exces în timpul sărbătorilor. Pentru a profita la maximum de această superstiție, poartă buline în timp ce mănânci fructe rotunde, cum ar fi portocalele, și te aduni la o masă rotundă. 

5. Lenjeria de corp

Culoarea exactă a lenjeriei de corp pe care ar trebui să o porți va varia în funcție de obiectivul tău și de regiune. Dacă vrei să găsești dragostea, argentinienii și brazilienii îți sugerează să porți roz, respectiv roșu. Dacă vrei mai mulți bani, bolivienii cred că galbenul este culoarea pe care trebuie să o porți, în timp ce mexicanii spun să porți verde.

6. Un bărbat cu părul negru la ușa ta

În Scoția, Tradiția lor de Anul Nou este "Hogmanay" și respectă tradiția "first footing", care susține că prima persoană care trece pragul casei tale în noul an ar trebui să fie un bărbat brunet pentru a garanta norocul. 

7. Săriți, săriți și coborâți

În Danemarca, ei sar în Anul Nou - la propriu! Localnicii vor găsi cel mai înalt obiect de mobilier din jur, de la o canapea la un scaun, iar când ceasul va bate miezul nopții vor sări de pe el pe podea. De asemenea, ei aruncă farfurii la ușile prietenilor și vecinilor lor, în încercarea de a lăsa în urmă orice nemulțumiri sau certuri și de a începe Anul Nou cu fața curată.

8. Vâsc

Nu aruncați încă vâscul la gunoi! În Irlanda, femeile se culcă cu vâsc sub pernă în noaptea de Anul Nou în speranța de a-l găsi pe Făt-Frumos în anul următor.  De asemenea, irlandezii își refolosesc pâinea de Crăciun, lovind-o de uși și pereți pentru a alunga spiritele rele, potrivit shauntlife.com

9. Bani în buzunar 

În Portugalia se consideră că aduce noroc să ai bani în buzunar atunci când vine miezul nopții. De asemenea, ei mănâncă 12 stafide la miezul nopții în loc de struguri, o alternativă sănătoasă pentru oricine își urmărește consumul de zahăr după ora 19:00. 

10. Vopsește ușa în roșu 

În China, o ușă roșie semnifică bogăția, așa că mulți oameni își vor picta ușile în roșu pentru noaptea de Anul Nou. În cazul în care aveți restricții, optați să vă acoperiți ușa cu hârtie de roșie pentru același efect. 

Oricare ar fi tradiția de Anul Nou pe care o alegeți, dorința noastră pentru dumneavoastră rămâne aceeași - să aveți un an minunat și mult îmbunătățit! 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel