10 reguli pe care Camilla Parker Bowles, regina consoartă a Regatului Unit, trebuie să le respecte

Data publicării:

După o domnie istorică de 70 de ani a reginei Elisabeta, Marea Britanie și-a găsit o nouă regină - dar numai cu titlu. Cunoscută anterior sub numele de Ducesa de Cornwall, Camilla Parker Bowles a fost ridicată la rangul de regină consoartă după ce soțul ei, Regele Carol al III-lea, a urcat pe tron.

Deși noul titlu nu îi conferă puterile reginei, acesta îi afectează responsabilitățile. Așadar, ce reguli trebuie să respecte acum că este regină consoartă?

1.Trebuie să servească în calitate de consilier de stat

Conform site-ului oficial al familiei regale, regina consoartă trebuie să servească în calitate de consilier de stat, pe lângă Prințul William, Prințul Harry, Prințul Andrew și Prințesa Beatrice - următorii patru membri ai familiei regale în linia de succesiune. Acest lucru înseamnă că Regina consort îi poate lua locul soțului ei pentru anumite îndatoriri dacă regele nu le poate îndeplini el însuși, de obicei din cauza unei boli sau a unei călătorii în străinătate. Printre aceste îndatoriri se numără "participarea la reuniunile Consiliului Privat, semnarea documentelor de rutină și primirea acreditărilor noilor ambasadori în Regatul Unit".


2. Trebuie să facă reverențe monarhilor din întreaga lume

Regina consort nu mai este obligată să facă reverențe în fața membrilor familiei regale, datorită noului său titlu. Cu toate acestea, potrivit revistei Hello!, se așteaptă în continuare ca ea să facă reverență în fața altor monarhi atunci când călătorește în străinătate, deoarece este considerat un semn de respect.


3. Nu mai controlează conturile de socializare ale Clarence House

Dacă vă amintiți, regina consort și regele obișnuiau să împărtășească actualizări pe contul oficial de Instagram al Clarence House. Dar, după moartea reginei, aceștia s-au mutat pe pagina familiei regale. În urma tranziției, la biografia contului Clarence House a fost adăugată o notă care spune: "Acest cont nu mai este actualizat. Vă rugăm să urmăriți @theroyalfamily pentru noutăți despre Majestatea Sa Regele Carol al III-lea și Majestatea Sa Regina Consort".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

 

4. Trebuie să meargă la câțiva pași în spatele Regelui Charles

Prințul Philip mergea câțiva pași în spatele Reginei Elisabeta din respect. Iar acum, aceeași regulă se aplică și Regelui Charles și soției sale. În septembrie 2022, Bowles a fost văzută mergând în spatele Majestății Sale când au fost văzuți în fața Palatului Buckingham.

 

5. Trebuie să se abțină de la gesturi de tandrețe

Deși Kate Middleton și Prințul William au încălcat acest protocol în destul de multe ocazii, nu este un secret că membrii familiei regale nu au voie să își arate afecțiunea la evenimente publice. Majestatea Sa și Bowles nu sunt genul care să arate prea multă afecțiune, așa că ne imaginăm că această regulă nu va deveni o problemă.

 

6. Nu are voie să folosească anumiți termeni

Potrivit cărții lui Kate Fox, Watching the English: The Hidden Rules of English Behavior, există anumite cuvinte pe care familia regală nu le poate rosti. De exemplu, în loc să se refere la mesele lor de seară ca fiind "ceai", ei optează pentru "cină" sau "supă". Și probabil că nu o veți auzi niciodată pe regina consortă pronunțând cuvântul "toaletă", datorită descendenței sale franceze. În schimb, termenul potrivit este "toaletă" sau chiar "loo".


7. Camilla trebuie să poarte o ținută neagră atunci când călătorește în străinătate

Membrii familiei regale sunt așteptați să împacheteze un ansamblu complet negru de fiecare dată când călătoresc în străinătate. De ce, vă întrebați? Pentru ca ei să fie pregătiți să se îmbrace în ținută funerară, în cazul în care ar avea loc un deces subit în timpul călătoriei lor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

8. Nu poate semna autografe.

Dacă ești suficient de norocos să o întâlnești într-o zi, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a-i cere reginei consort un autograf. Membrii familiei regale nu au voie să semneze autografe pentru că astfel crește riscul ca semnăturile lor să fie falsificate.


9. Trebuie să accepte toate cadourile

Și da, asta include și cadourile care s-ar putea să nu-i placă. Fie că salută mulțimile sau participă la angajamente oficiale, familia regală trebuie să accepte toate cadourile cu amabilitate, ca regulă generală. 


10. Nu poate vota

Potrivit site-ului parlamentului britanic, nu este ilegal ca regina consort să voteze, dar este totuși "considerat neconstituțional ca monarhul să voteze la alegeri". Acesta este motivul pentru care membrii familiei regale tind să se țină departe de politică - deși acest lucru nu l-a împiedicat pe regele Charles să își împărtășească opiniile pe teme politice, potrivit Purewow.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel