10 Boli grave care se pot ascunde în spatele unei banale dureri de burtă

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Pe toți poate să ne doară din când în când burta, fie pentru că am mâncat prea mult sau prea repede, fie pentru că alimentele pe  care le-am consumat ne produc în exces gaze sau pentru că ne-am intoxicat cu ceva sau avem vreo intoleranță alimentară. Dar în spatele unei dureri de burtă, mai ales dacă ea persistă sau apare periodic, se pot ascunde și boli grave. Iată câteva dintre ele: 

În anumite cazuri, în funcție de simptomele pe care le ai, în spatele unei dureri de burtă se pot ascunde mai multe boli grave. Iată câteva dintre ele: 

1) Gastrita

Lichidul care te ajută să digerezi alimentele conține mult acid, iar uneori, aceste sucuri digestive trec prin bariera protectoare din stomac și îi irită mucoasa – aceasta este gastrita. Boala poate fi provocată de bacterii, de utilizarea regulată a analgezicelor precum ibuprofenul, de consumul a prea mult alcool sau de stres. Poate însă provoca sângerare sau ulcere gastrice, așa că nu trebuie ignorată

 

2) Diverticulita

În mucoasa sistemului digestiv se pot forma mici pungi, de obicei în partea inferioară a intestinului gros. Sunt destul de comune și de obicei nu provoacă probleme. Dar dacă aceste dilatații se inflamează sau se infectează, pot provoca dureri abdominale severe, greață și modificări ale mișcărilor intestinale. 

 

3) Ulcerul peptic

Ulcerele peptice sunt niște răni deschise pe mucoasa stomacului sau partea superioară a intestinului subțire. În cele mai multe cazuri, ele sunt provocate de bacterii, dar pot fi cauzate și de utilizarea pe termen lung a aspirinei, a ibuprofenului și a altor analgezice. Apar mai d es la fumători și la persoanele care consumă alcool. 

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel